A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel Vácduka Község polgármestereként a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében 2020. május 18. napjától a következő intézkedéseket rendelem el az önkormányzati intézmények működésével kapcsolatban.

1./ A Vácdukai Közös Önkormányzati Hivatal Vácdukai épületében a személyes ügyfélszolgálat szünetel, a dolgozók az alábbi munkarendben dolgoznak és tartózkodnak a Hivatalban:

hétfő: 7,30-18 óráig

kedd-péntek: 7,30-12 óráig

 Személyes ügyintézésre csak fontos, halaszthatatlan esetekben– telefonos, e-mail útján történt időpont egyeztetés után – biztosítunk lehetőséget.

2./ Az Óvoda és Bölcsőde – további központi utasításig – változatlanul nyitva tart, de az intézmények csak teljesen egészséges gyerekeket fogadnak! A további részletekről Eszenyi-Szabó Marianna intézményvezető ad tájékoztatást.

3./ Az otthon tartózkodó gyermekek részére a szülő nyilatkozata szerint biztosított étkezés – a Vác és Vidéke Vendéglátó Kft. által biztosított edényzetben – átvehető minden nap 12:00 és 14:00 óra között az óvoda tálalókonyháján.

4./ Az étkezés lemondása vagy módosítása iskolások esetében a KRÉTA rendszeren, az óvodások esetében az óvodai szabályozás szerint történik.

Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez. Minden lakosunk figyelmét felhívom a gyakori és alapos kézmosás fontosságára! Vigyázzunk saját, családtagjaink és embertársaink egészségére. A járvány megelőzése főként rajtunk múlik, mi tehetünk érte a legtöbbet, közösen.

Fenti utasítások 2020. május 18. napjától visszavonásig érvényben maradnak!

Makkos László, polgármester