Iskolánkról

Vácduka Pest megye északi részén található. A legnagyobb környékbeli település Vác (kb.: 10 km-re), melynek vonzáskörzetébe, több kisebb településsel együtt, Vácduka is beletartozik.
A fővárostól alig 35 km-re fekszik. Budapest és a környékbeli települések vasúton, közúton több irányból is megközelíthetőek. A közlekedés az utóbbi években lényegesen javult, ma már közvetlen autóbuszjáratok indulnak Vácra és Budapestre egyaránt.
1957-től a községben lévő kastélyban működött egy fiú nevelőotthon. A ott lakó gyermekek oktatását is az iskolánk biztosította. A gyermeklétszám akkor 150-200 tanuló között változott. Az 1994/95-os tanévben szűnt meg a nevelőotthon. Az iskolai tanuló létszám ekkor drasztikusan lecsökkent (76 tanulónk volt). A működésünk is veszélybe került. Az önkormányzat új telkek kialakításával emelte a falu lakosságának létszámát, és ezzel fokozatosan növekedett az iskolánkba beiratkozott tanulók száma. Jelenleg a gyermeklétszám 110 fő körül ingadozik. A dukai gyerekeken kívül a szomszéd falukból még 4-5 gyermek kerül ide beiskolázásra.

Az iskola története arra kötelez bennünket, hogy nevelő és oktató munkákban kiemelt figyelmet fordítsunk a lakóhely és a nemzet történetének, hagyományainak megismertetésére, a haza iránti szeretet felébresztésére, a különféle világnézetű emberek cselekvő együttélésének gyakoroltatására.

Vácdukai Benedek Elek Általános Iskola

Iskolánk igazgatója:
Makkosné Boda Babett

Címe:

2167 Vácduka, Ifjúság u. 2.

Az intézmény telefonszáma:
06-27-566-770, 06-27-566-771

E-mail címe:
titkarsag@vacduka-suli.hu

Fenntartója:
Klebelsberg Kuno Intézményfenntartó Központ

Iskola honlapjának elérhetősége: vacdukasuli.hu/