Nagy örömmel számolhatok be Önöknek a Tavaszi Nagytakarítási akciósorozatunk eddig megvalósult programjairól.
Az immár hetedik éve megrendezett környezetvédelmi programok idén is sikeresek voltak, lakosaink nagy mennyiségben szabadulhattak meg az elmúlt hónapokban felhalmozott zöld-, papír- és elektronikai hulladékaiktól ellenőrzött, szabályozott módon.

A tavaszi metszéskor keletkezett ágak, gallyak feldolgozására, hasznosítására házhoz menő gally- és ágdarálást hirdettünk meg. Az ágdarálásra rekordszámú, 140 háztartás jelentkezett. A megadott 3 m3-s mennyiséggel számolva 420 m3 ágat aprított fel a megbízott vállalkozó. Ezáltal is csökkent a légszennyezés, mérséklődtek a kerti hulladékégetés káros hatásai.

A papírgyűjtés a hulladék újrahasznosítása és a környezet megóvása miatt fontos. A gyűjtés során az igényelt 30 m3-s konténer csordultig megtelt, az ajtót nagy nehezen lehetett csak bezárni.

Az elkülönítetten gyűjtött elektronikai berendezések nem szennyezik a környezetet, ráadásul a legtöbb eszköz fémtartalma újrahasznosítható. A tavaszi elektronikus hulladékgyűjtés során annyi használt, működésképtelen elektromos eszközt adtak le, hogy három kisteherautóra volt szükség az elszállításukhoz. A korábbi alkalmakor egy, illetve kettő fuvarral vitték el az eszközöket.

Ne feledjék a lomtalanításra április 23-ig még lehet jelentkezni és figyeljék hirdetményünket a májusban megrendezésre kerülő szemétszedési akciónkra!

Ezúton is köszönjük az együttműködésüket!

Vácduka Község Önkormányzata