A zöldhulladékot tavasztól őszig, április 1. és június 30. között szállítja el a lakóingatlanoktól négy heti rendszerességgel a DTKH Nonprofit Kft. 2023-ban április 28-án indul a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés.

A zöldhulladék gyűjtő zsákokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a lakosságot.

  • A zöldhulladék csak a DTKH Nonprofit Kft. által biztosított zöldhulladék gyűjtésre alkalmas zsákban helyezhető ki az ingatlanok elé.
  • A DTKH Nonprofit Kft. a 2023-as év első félévére vonatkozóan, 6 db zöldhulladék gyűjtő zsákot biztosít díjmentesen a szerződéssel rendelkező lakosok részére. Az ingatlanhasználók 2023. április 3. után átvehetik a zsákokat (6 db/ingatlan) az önkormányzatnál ügyfélfogadási időben (H: 8-18 óra, Sze: 8-16 óra.)
  • A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTKH Nonprofit Kft. által kibocsátott zöldhulladék gyűjtésre alkalmas műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket (max. 100 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként) maximum 1 m3 mennyiségben), a zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon. Az elszállításra szánt, bezsákolt, illetve kötegelt zöldhulladékot a saját ingatlan elé, az úttól 1-2 méterre kell kihelyezni a szállítási napot megelőző este vagy a megjelölt nap reggel 6:00-ig!

A GYŰJTÉSI IDŐPONTOK: