Az elmúlt időszakban sem maradtunk rendezvények nélkül:

  • Augusztus 31-én megtörtént az iskola új épületszárnyának átadása a tanévnyitóval egybekötve.
  • Szeptember 23-án Brunszvik Teréz Emlékünnepséget tartottunk.
  • Október 1-jén köszöntöttük az időseket az Idősek Napja alkalmából.
  • Október 3-án Szüreti Felvonuláson vehettek részt az érdeklődők.

Rövid beszámolók az egyes eseményekről:

  • 2015. augusztus 31-én Harrach Péter országgyűlési képviselővel, Hanesz József KLIK elnökkel és Magyar Zita az EMMI Háttérintézmény-felügyeleti főosztályvezetőjével együtt ünnepélyes keretek között átadtuk iskolánk új épületszárnyát. A régóta várt három tantermes bővítés 100% -ban állami támogatásból valósult meg, köszönhetően Magyarország Kormánya pozitív döntésének. Az új épületszárnyban a mai kornak megfelelő környezetben tanulhatnak a diákok, és sajátíthatják el a tananyagot. Az átadás során a rendezvény fényét emelte a meghívott vendégek közvetlen beszéde és az iskolások színvonalas műsora.

Az eseményről a váci ESTV is készített beszámolót, amelyet a következő linken érhetnek el. A vácdukai rész a 3.40 perctől 4.20-ig, illetve 5.04-től 7.13-ig tart. https://estv.hu/download.php?view.1557

  • 2015. szeptember 23-án, délután Brunszvik Teréz Emlékünnepséget rendeztünk az Óvoda udvarán. Brunszvik Teréz, aki a XIX. századi Magyarországon az első óvodákat, az akkori nevükön kisdedóvókat megalapította, utolsó éveit a vácdukai kastélyban töltötte, és annak falai között halt meg. Tisztelete jeléül, – a Képviselő-testület döntése alapján, – óvodánk 2015. szeptember 1-jétől a Brunszvik Teréz Óvoda nevet viseli. Az Emlékünnepségre meghívtuk Martonvásár polgármesterét, dr. Szabó Tibort, aki rövid beszédében a két település közötti közös kapcsolatra, valamint a jövőbeli együttműködésre hívta fel a figyelmet. Az óvodások és iskolások műsora során a Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola egy növendékének előadása is színesítette a programot. Zárásként megkoszorúztuk az óvoda falán elhelyezett Brunszvik Teréz emléktáblát.

Az eseményekről készített képek a galériában tekinthetőek meg.

Folytatjuk…