November vége felé közeledünk, így egyre inkább számítani kell a téli időjárásra ónos esővel, fagyott esővel, hóval, alacsony hőmérsékletekkel és a közlekedést nehezítő körülményekkel. Ezért kérjük, olvassák el az alábbi felhívást.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az önkormányzat (8/2008. (VII.07.)) rendelete szerint az ingatlan előtti járda tisztántartása az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége. Az ónos esőtől, jégtől, hótól síkossá vált járdát szükség szerint naponta többször fel kell hinteni. A felhintésre bomló, szerves anyagot nem tartalmazó szóróanyagot (homok, hamu, fűrészpor, kőporliszt) kell használni. E célra tüzelés után visszamaradt darabos, sérülést okozó anyagot használni nem szabad.

A rendelet célja a biztonságos gyalogos közlekedés biztosítása, valamint a balesetek megakadályozása. Ennek érdekében kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést a téli időszak végéig rendszeresen végezzék el.

Várjuk azon idősek jelentkezését, akik nem tudják ingatlanjuk előtt elvégezni a csúszás- és síkosságmentesítést, hogy szükség esetén segíteni tudjunk nekik.

Valamint kérjük azok jelentkezését is, akik szívesen, önkéntes alapon segítséget tudnak nyújtani azon idős vácdukai lakosoknak, akik már nem képesek elvégezni ingatlanjuk előtt a kötelező csúszás- és síkosságmentesítést. Az igényeket, felajánlásokat az önkormányzati hivatal központi telefonszámán (27/566-610) és az info@vacduka.hu email címen tudjuk fogadni.

A település különböző pontjain elhelyezett sárga/zöld tárolókban síkosságmentesítő anyag található. Ha valaki csúszásveszélyt tapasztal, ne csak az önkormányzatot értesítse, (sajnos nem minden esetben tudunk azonnal intézkedni), hanem kérjük szórja meg a veszélyes útszakaszt. A tárolókban lévő anyag mennyiségét ellenőrizzük és szükség szerint utántöltjük. Amennyiben további helyeken igény van ilyen tárolóra, kérjük jelezzék azt nekünk (27/566-610, info@vacduka.hu.)

Együttműködésüket köszönjük! Segítsük egymást!

Vácduka Község Önkormányzata