Idén először csatlakozott kis településünk a Kihívás Napja országos rendezvénysorozathoz. Reggel fél héttől este fél nyolcig tartó programokon vett részt a falu apraja nagyja, a legalább 15 perces aktív testmozgásban. Az aznapi eseményekről a facebook segítségével még azok is tájékozódhattak, akik dolgoztak vagy egyéb okok miatt nem tudtak eljönni a helyszínekre. Számításaink szerint kb. 300 vácdukai teljesítette a Kihívás Napját. Többen még csak nézelődtek, de remélhetőleg jövőre már ők is beállnak a pulzusnövelő gyakorlatokba. Az ESTV beszámolót készített, amelyet a május 22-i híradóban lehetett megnézni.
Online módon az alábbi linken látható: https://estv.hu/download.php?view.1481 . Vácdukáról szóló riport 3:05 percnél kezdődik.
Köszönet minden résztvevőnek, kísérőnek, szervezőnek, lebonyolítónak és nem utolsó sorban Kiss Tibornak, aki a Szentkirályi ásványvíz biztosításával gondoskodott az egészséges frissítőről. Köszönet az óvoda és iskola pedagógusainak, akik aktív szerepet játszottak a gyerekek testmozgásainak koordinálásában.
Képek a Kihívás Napjáról

Bővebb információ és eredmények a https://www.kihivasnapja.hu/ honlapon tekintehető meg.