Kedves Könyvtártagok, tanulók, diákok és olvasni vágyók!

A Községi Könyvtár a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt is segíteni szeretné a tanulókat, diákokat és a megnövekedett szabadidővel rendelkező lakosokat. Az alábbiakban felsoroljuk az interneten ingyenesen elérhető digitális tartalmakat.

Böngésszenek kedvükre!

Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)

https://www.mek.oszk.hu

A MEK-ben csak magyar nyelvű vagy magyar, ill. közép-európai vonatkozású, tudományos, oktatási vagy kulturális célokra használható dokumentumok kapnak helyet: elsősorban szöveges művek (beleértve a hangoskönyveket is)

Elektronikus Periodika Adatbázis Archívum (EPA)

https://www.epa.hu

Tizenöt témakör alá rendezve, több mint 1300 elektronikus időszaki kiadvány és közel száz elektronikus tartalomjegyzék-szolgáltatás érhető el.

Online folyóiratok

https://www.fszek.hu/linkgyujtemeny/

Több száz ingyenesen elérhető online folyóirat.

Digitális Irodalmi Akadémia (DIA)

https://pim.hu/hu/dia

A kortárs magyar szépirodalom kiemelkedő alkotóinak munkássága ingyenesen letölthető Ágh Istvántól Zelk Zoltánig, a PIM DIA Olvasó alkalmazással mobileszközön is.

A konyvespolc.com

(https://konyvespolc.com/category/kotelezo_olvasmanyok/) oldalán számos magyar és külföldi szerző művét megtaláljuk. Néhány szerző a teljesség igénye nélkül: Petőfi Sándor, Dosztojevszkij, Nógrádi Gábor, Mikszáth Kálmán, Balzac, Homérosz, Brecht.

Digitális Tankönyvtár

https://dtk.tankonyvtar.hu/

Egyetemi vagy középiskolai tanuláshoz szükséges tankönyvek mellett itt néhány kattintással folyóiratok is elérhetőek.

MATARKA

https://matarka.hu/

A MATARKA túlnyomórészt Magyarországon megjelenő tudományos és szakmai folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetőségét és böngészését teszi lehetővé, sok tanulmány és cikk le is tölthető.