A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel Vácduka Község polgármestereként a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében 2020. március 23. napjától a következő intézkedéseket rendelem el településünkön:

1./A Vácdukai Közös Önkormányzati Hivatal Vácdukai épületében a személyes ügyfélszolgálat szünetel és a dolgozók rövidített munkarendben dolgoznak. Személyes ügyintézésre csak kiemelten fontos, halaszthatatlan esetekben (születési és halotti anyakönyvezés) – telefonos időpont egyeztetés után – biztosítunk lehetőséget. A Hivatal dolgozóit telefonon és e-mail útján minden nap 8-12 óra között kereshetik.

2./Az Óvoda és Bölcsőde további központi utasításig – nyitva tart. Intézményünk csak teljesen egészséges gyerekeket fogad! Kérjük a szülőket, hogy amennyiben meg tudják oldani a gyermek otthoni felügyeletét, úgy tekintsenek el az intézmény látogatásától. A további részletekről Eszenyi-Szabó Marianna intézményvezető ad tájékoztatást.

3./ Az otthon tartózkodó gyermekek részére a szülő nyilatkozata szerint biztosított étkezés – a Vác és Vidéke Vendéglátó Kft. által biztosított edényzetben – átvehető minden nap 12:00 és 14:00 óra között az óvoda tálalókonyháján.

4./ Az étkezés lemondása vagy módosítása iskolások esetében a KRÉTA rendszeren, az óvodások esetében az óvodai szabályozás szerint történik.

Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez. Minden lakosunk figyelmét felhívom a gyakori és alapos kézmosás fontosságára! Vigyázzunk saját, családtagjaink és embertársaink egészségére. A járvány megelőzése főként rajtunk múlik, mi tehetünk érte a legtöbbet, közösen.

Fenti utasítások 2020. március 23. napjától visszavonásig érvényben maradnak!

Makkos László, polgármester