Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. az április 1-től november 30-ig terjedő időszakban lehetővé teszi a zöldhulladék gyűjtőpontokra való szállítását.

Az ÚJ zöldhulladék gyűjtési pont Vácdukán a Focipálya mögött található, csütörtökön-pénteken-szombaton 8-17 óra, vasárnap 9-14 óra között tart nyitva.

  • A zöldhulladék elsősorban zöld felületeken, kertekben képződő biológiailag lebomló hulladék (például a falevél, elpusztult növényi maradványok, gyomok, gallyak, nyesedékek, illetve a fűkaszálék.)
  • Kérjük a lakosságot, hogy a kertjükben keletkező zöld hulladékot lehetőleg helyben kezeljék. A kerti hulladék könnyen komposztálható, azaz a benne lévő szerves anyagok termőfölddé alakíthatók.
  • A zöldhulladékot a lakosok az Önkormányzat által kijelölt ÚJ zöldhulladék gyűjtési pontra tudják vinni. A zöldhulladék gyűjtőpont Vácdukán a Focipálya mögött található, csütörtök-péntek-szombat 8-17 óra, vasárnap 9-14 óra között tart nyitva. A lakosságnak 30 m3-es konténer áll rendelkezésre, kizárólag a zöldhulladékok elhelyezésének céljából.
  • Az elhelyezés módja: kizárólag a Zöld Híd Kft. által forgalmazott speciális biológiailag lebomló 110 l-es hulladékgyűjtő zsák. Szelektív-, vagy egyéb szemeteszsák nem alkalmazható, de az ilyen zsákokban helyszínre szállított zöld hulladékot közvetlenül a konténerbe bele lehet üríteni és a zsákot a következő alkalommal újra felhasználni.
  • A lebomló zsákok ettől az évtől 180 Ft/zsák áron vásárolhatók meg. Értékesítési pont: Vácduka Község Önkormányzata (Béke tér 1.) – a járványügyi helyzetre való tekintettel Ügyfeleinket a Polgármesteri Hivatal Egészségház felőli oldalán az ablakon keresztül szolgáljuk ki hétfőn és szerdán 8-12 óráig. FIGYELEM! A lebomló zsákok felhasználhatósági ideje megfelelő tárolás esetén a gyártástól számított 16 hét. A gyártás időpontja minden zsákon feltüntetésre kerül (év/hét.) A készletek feltöltése folyamatos, ezért kérjük, korlátozott mennyiségben vásároljanak.
  • Kérjük ügyeljenek arra, hogy a lebomló zsákba és a gyűjtőpontokon található konténerbe kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A koronavírus miatti körülményekből kifolyólag a hulladékszállítás a Zöld Híd munkatársai számára is többletfeladatokat jelent. A hulladékgazdálkodás prioritási sorrendje a hulladéktípusok fertőzésfoka mentén így alakul: kommunális-, majd szelektív-, végezetül pedig zöldhulladék. Mindezek ellenére a Zöld Híd Kft. és a Vácduka Község Önkormányzata mindet megtesz, hogy az eddigi színvonalon és rendszerességgel biztosítsa a hulladék elszállítását.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Vácduka Község Önkormányzata