Az elmúlt évekhez hasonlóan Vácduka Község Önkormányzata ismét megszervezi a tavaszi nagytakarítást a helyi lakosok részvételével. Meghirdetjük a már megszokott gallydarálást, elektronikai- és papírhulladék elhelyezésére  biztosítunk lehetőséget.  2022. évben is folytatódik a házhoz menő rendszerű lomtalanítás.

  • Április 9. – Szemétszedés Vácduka belterületén és a külterületi bevezető utak mentén. Szemeteszsákot, kesztyűt biztosítunk, láthatósági mellényt, kérjük hozzanak magukkal az önkéntes segítők. Gyülekező: a Művelődési Ház előtt 10 órakor.
  • Április 25-29. – Gally- és ágdarálás Az akció keretében az önkormányzat az ingatlanok elé kihelyezett ágakat, gallyakat elszállítja. Az ingatlanok elé maximum 3 m³ mennyiségű gally, ág helyezhető ki. Előzetes jelentkezés szükséges! Az igényeket az Önkormányzatnál április 11-19. időszakban a 27/566-610-es telefonszámon hétköznap de. 8-12 óra között, vagy az info@vacduka.hu email címen kell jelezni. További fontos tudnivalók a szórólap belső oldalán olvashatók.
  • Április 19-21. 8 és 19 óra között – Elektronikai hulladékgyűjtés Környezetünk védelme érdekében fontos a háztartásokban keletkező elektronikai hulladékok begyűjtése. A gyűjtőponton leadhatók a háztartásban működésképtelenné vált, vagy használaton kívüli, árammal, elemmel vagy akkumulátorral működő eszközök. Gyűjtőpont: Vácduka, Kossuth út 38.
  • Várhatóan 2022. júniusában – Papírgyűjtés A Vácdukai Benedek Elek Általános Iskola szervezésében zajlik majd, a végleges időpontról külön tájékoztatót küldünk.
  • Lomtalanítás A Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szervezésében történik. Éljenek az ingyenes lomtalanítási lehetőséggel!

Tegyük együtt szebbé a környezetünket!