A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvt.) 98. § (2) bekezdés c) pontja alapján a Vácdukai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője az alábbi önkormányzati rendelet tervezetét hirdetmény formájában bocsátja véleményezésre: a fák és fás szárú növények védelméről.


Környezetvédelmi érdekek képviseletére létrehozott, politikai pártnak és érdekképviseletnek nem minősülő, hatásterületen működő egyesületeket megilleti az a jog, hogy tagságuk érdekeit képviselve véleményezzék a környezettel kapcsolatos állami és önkormányzati jogszabályok tervezeteit. Továbbá társadalmi egyeztetésre kell bocsátani a helyi önkormányzati rendelet tervezetét és indokolását ezzel biztosítva az önkormányzati rendeletek előkészítése során az egyeztetések átláthatóságát, minél szélesebb körű nyilvánosságát.

Ezúton felhívom a fent nevezett vácdukai egyesületek és a Tisztelt lakosság figyelmét hogy véleményüket legkésőbb 2024. augusztus 23. (péntek) 12:00 óráig küldhetik meg a jegyzo@vacduka.hu e-mail címre, vagy postai úton Vácduka Község Önkormányzatának címezve a 2167 Vácduka, Béke tér 1. címre.

Nem vehető figyelembe az a vélemény, amely sérti a közerkölcsöt, a rendelet-tervezet tárgyához nem illeszkedik, vagy név nélküli.

A beérkezett vélemények, a véleményezésre jogosult nevének és e-mail címének kezelése a véleményezett rendelet hatálybalépésétől számított 1 évig történik. Az adatkezelés magában foglalja az említett adatok gyűjtését, tárolását, közzétételét, felhasználását és törlését is.

Rendelet-tervezet a fák és fás szárú növények védelméről