Nagy sikerrel lezajlott február 6-án a II. Vácdukai Fánksütő Verseny. A Művelődési Ház nagyterme ismételten megtelt az elkészült fánkkülönlegességekkel. Az édes finomságok mellett forralt bor és meleg tea is várta a rendezvényre látogatókat.

A 15 órás kezdés után egy fél órán belül szinte moccanni is nehéz volt a nagyteremben, oly sokan eljöttek, mint fánkkészítők illetve fánkkóstolók. Ezután, 15.30-kor elkezdődött a zsűrizés. A zsűri a Nyugdíjasklub, a Galambász Egyesület és a Gyermekeinkért Közalapítvány delegáltjaiból állt. Az elnöki tisztséget Fónagy István töltötte be, aki a Váci Farsangi fánksütő verseny rendezvény főszervezője már évek óta.

Nehéz dolga volt a zsűrinek, mire az összes – 33 féle – fánkot megkóstolta és értékelte. A zsűrizés alatt fánkevő verseny zajlott valamint az iskolás gyerekek rövid műsorral (énekkel, citera muzsikával, verssel) lepték meg a résztvevőket. Az előadásokat Kozák József dudazenéje zárta.

A verseny eredményei:

  1. hely, az év fánkja győztese: Mák- fánk
  2. hely: Óvoda SZMK és a Vácdukai KÖH
  3. hely: Simon család és a Gyermekeinkért Közalapítvány

Forralt borról a Vácdukai Szikra Vadásztársaság, a Vácdukai Borbarátok valamint az Önkormányzat gondoskodott.

Az idei eseményen kóstoló jegy – 50 Ft illetve 100 Ft-os áron – került bevezetésre. A jegyvételből befolyt összeget – összesen 65.000,- Ft – a vácdukai Benedek Elek Tagiskola eszközbeszerzéseinek támogatására fordítjuk. Köszönet minden résztvevőnek!

Befejezésként már csak egy mondat:

Találkozzunk 2017-ben is a III. Vácdukai Fánksütő Versenyen!

A rendezvényről készült képek a galériában tekinthetőek meg.