Tisztelt Vácdukaiak!

A múlt heti szelektív hulladékszállítással kapcsolatban ma reggel több bejelentés érkezett az önkormányzathoz. A fő probléma az üres szelektív gyűjtőzsákok kihelyezése, illetve nem kihelyezése volt: van aki nem kapott, van aki igen, de kevesebbet, mint amit elvittek tőle. Továbbá ellentmondásos információkat kapott a lakosság a szelektív zsákokat összegyűjtő dolgozóktól is.

Egyeztettünk a szolgáltatóval (DTKH Nonprofit Kft.), aki azt a tájékoztatást adta, hogy raktározási gondok merültek fel, ezért nem tudtak elég üres cserezsákot kiosztani. A héten a kommunális hulladékgyűjtés során minden háztartásba eljuttatnak üres szelektív zsákokat. Valamint az önkormányzatnál is elhelyeznek egy kisebb mennyiséget azoknak, akiknek plusz zsákigényük lesz.

A múlt héten kiadott tájékoztató szerint nemcsak a DTKH Kft. által biztosított cserezsákban, hanem bármilyen áttetsző zsákban kihelyezett szelektív hulladékot is elvisznek. 

Általános tudnivalók a hulladékszállításról

Megkérjük a tisztelt lakosságot, hogy minden ilyen irányú problémát egyrészt a szolgáltató felé jelezzék másrészt nekünk, az önkormányzatnak is, de csak a hivatalos csatornákon keresztül (telefon, email.) A közösségi média bejegyzéseit nem követjük.

Kérjük, hogy mindig a megfelelő hulladékot helyezzék ki, különben a szolgáltató nem üríti ki a kihelyezett gyűjtőedényt, illetve nem viszi el a kihelyezett zsákokat. Sajnos erre is volt példa.

Köszönjük mindenkinek az együttműködést!

Vácduka Község Önkormányzata