Az elmúlt évekhez hasonlóan Vácduka Község Önkormányzata ismét megszervezi a tavaszi nagytakarítást a helyi lakosok részvételével. Meghirdetjük a már megszokott kerti munkálatok során keletkező gally-és ágleadást, elektronikai- és papírhulladék elhelyezésére, ruhagyűjtésre biztosítunk lehetőséget.  2023. évben is folytatódik a házhoz menő rendszerű lomtalanítás.

  • Március 18-án a szemétszedés lezajlott lelkes önkéntes vácdukai lakosok segítségével. Kb. 10 m3 hulladék gyűlt össze Vácduka belterületéről és a kivezető utak mellől.
  • Április 17-21. – Kerti munkálatok során keletkező gallyak leadása – Vácduka Község Önkormányzata a kerti munkálatok során keletkező ágak, gallyak hasznosítását kívánja elősegíteni azzal, hogy a vácdukai lakosok számára lehetőséget biztosít az ágak, gallyak leadására.
  • Április 17-20. – Elektronikai hulladékgyűjtés – A gyűjtőponton leadhatók a háztartásban működésképtelenné vált, vagy használaton kívüli, árammal, elemmel vagy akkumulátorral működő eszközök. Gyűjtőpont: Vácduka, Kossuth út 38.
  • Április 3-5. – Ruhagyűjtés – A gyűjtés a Vácdukai Benedek Elek Általános Iskola szervezésében, a Sulizsák program keretében zajlik, a gyűjtéshez szükséges zsákok felvehetők, leadhatók az iskolában.
  • Április végén várható – Papírgyűjtés – A gyűjtőkonténer ezeken a napokon az iskola és az óvoda közötti utcában lesz megtalálható, nyitvatartási ideje: 8:00–18:00. A konténerbe gyűjthetők: nyomtatványok, szórólapok, könyvek. A kartonpapírt lapra hajtogatva lehet a konténerbe helyezni.
  • A lomtalanítást évente ingatlanonként egy alkalommal, 2m³/alkalom mennyiségben házhoz menő rendszerben végzi a Szolgáltató. A lomtalanítás a 28/561-200 (4.menüpont) telefonszámon igényelhető, a megrendelésre kizárólag a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött ingatlanhasználó jogosult. A nagyobb darabos (pl. bútor) lomhulladékot kérjük, lapra szerelve, összedarabolva helyezzék ki.

További fontos tudnivalók a mellékelt szórólapokon olvashatók.

Tegyük együtt szebbé a környezetünket!