Az elmúlt évekhez hasonlóan Vácduka Község Önkormányzata ismét megszervezi a tavaszi nagytakarítást a helyi lakosok részvételével. Meghirdetjük a már megszokott kerti munkálatok során keletkező gally-és ágleadást, elektronikai- és papírhulladék elhelyezésére biztosítunk lehetőséget. 

  • Március 23-án a szemétszedés lezajlott lelkes önkéntes vácdukai lakosok segítségével. 
  • Február 28. és március 25. – Ruhagyűjtés – A Vácdukai Benedek Elek Általános Iskola ruhagyűjtést szervezett a Sulizsák program keretében.
  • Április 8-12. – Kerti munkálatok során keletkező gallyak leadása – Vácduka Község Önkormányzata a kerti munkálatok során keletkező ágak, gallyak hasznosítását kívánja elősegíteni azzal, hogy a vácdukai lakosok számára lehetőséget biztosít az ágak, gallyak leadására.
  • Április 8-11. – Elektronikai hulladékgyűjtés – A gyűjtőponton leadhatók a háztartásban működésképtelenné vált, vagy használaton kívüli, árammal, elemmel vagy akkumulátorral működő eszközök. Gyűjtőpont: Vácduka, Kossuth út 38.
  • Április 22-29. – Papírgyűjtés – A gyűjtőkonténer ezeken a napokon az iskola és az óvoda közötti utcában lesz megtalálható, nyitvatartási ideje: 8:00–18:00. A konténerbe gyűjthetők: nyomtatványok, szórólapok, könyvek. A kartonpapírt lapra hajtogatva lehet a konténerbe helyezni.

További fontos tudnivalók a mellékelt szórólapokon olvashatók.

Tegyük együtt szebbé a környezetünket!