Játszóterünk megújult, a területet ismét birtokba vehetik, sőt már birtokba is vették a gyerekek. Ez a közösségi időtöltés már nagyon hiányzott a település életéből. A játszóteret nagy örömmel adta át használatra a település lakóinak Rétvári Bence országgyűlési képviselő. 

A játszótér felújítására 2018-ban a Településünk Védelmében Egyesület és Vácduka Község Önkormányzata közös konzorciumban adott be pályázatot a Galga-mente és Térsége Leader Egyesülethez. Az együttműködés a legmagasabb százalékos (95%) támogatási intenzitást érte el, így 2019 tavaszán megkapta az Egyesület a támogatói okiratot. Folyamatos egyeztetés után a 2020 júliusában aláírt kivitelezési szerződés értelmében 2020. december 31-ig a játszótér megújult. A munkálatok decemberben befejeződtek, majd 2021 januárjától elindult a minőségi tanúsítványok beszerzése. Miután a kivitelezést rendben találták, már csak a hivatalos átadás maradt hátra. 2021. május 13-án a Művelődési Ház belső felújításának befejezésével együtt a képviselő úr a játszóteret is átadta a vácdukaiaknak.

Jelenleg a pályázat lezárását követő adminisztrációs munka folyik. A játszótér további fejlesztésével kapcsolatban a lakosság segítségét és véleményét is kikérjük majd.

Kívánjuk, hogy minden kisgyermeknek és családjának minél több kellemes élményben legyen része a megújult játszótéren!

Vácduka Község Önkormányzata