Újraindul a lomtalanítás, ismét lehet jelezni a lomtalanítási igényeket

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a lakosságnak lehetősége van évente egy alkalommal 2 m³ lomhulladék térítésmentes elszállíttatására. A lomtalanítást igényelni kell és előre egyeztetett napokon történik.  A lomtalanítást végző Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint 2020. július 13-tól a vácdukai lakosok is beadhatják a lomtalanítási kérelmüket. (tovább…)

Igazgatási szünet

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy a Vácdukai Közös Önkormányzati Hivatalban 2020. július 20. napjától július 31. napjáig igazgatási szünet lesz, melynek ideje alatt az ügyfélfogadás szünetel. Sürgős esetben a 70/330-1271-es telefonszámon a megszokott hivatali nyitvatartási időben elérhetőek vagyunk. (tovább…)

Felhívás ebtartók részére

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B § (1) bekezdése előírja, hogy az eb tartója köteles 3 évente adatot szolgáltatni a tulajdonában lévő eb kötelező veszettség elleni oltásáról, ezért 2020. július-augusztus hónapokban ismételt ebösszeírást végzünk. Kérem, hogy a megfelelő adattartalmú nyomtatvány kitöltésével tegyenek eleget a jogszabályban előírt kötelezettségüknek.  (tovább…)

Felhívás

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy 06.29.  és 07.03. között a Bacsahegyi utcában garanciális javításokat fognak végezni. Munkálatok a sebességcsökkentőknél (fekvőrendőr) is lesznek, így várható forgalomterelés, ideiglenes lezárás.

Kérem, hogy figyeljenek közlekedésük során és értelemszerűen alkalmazkodjanak az ideiglenes körülményekhez! (tovább…)

Védőnői tájékoztató

A védőnői szolgálat a járványügyi szabályok betartása mellett visszatér a normál működési rendbe.

Tanácsadásra és új várandós kiskönyv kiadására csak előzetes megbeszélés után, egészséges felnőtt és gyermek jöhet. A tanácsadáson szájmaszk viselése ajánlott. (tovább…)

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tájékoztatója

A nyári szünet felhőtlen időtöltése alatt sem lehet megfeledkezni arról, hogy ez az időszak többszörösen hordozza magában a veszélyhelyzeteket. Az iskola helyett az egész napos felelősség a családokra hárul. Kérjük olvassák el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által összeállított információs anyagot, mely a nyári szünidő alatt előforduló veszélyhelyzetekre hívja fel a figyelmet. (tovább…)